ZOOM X5v 5565 Modemlerde Port Açma

Modeminizin setupına girebilmek için Internet Tarayıcınıza (Internet Browser) (Internet Explorer veya Netscape) Modeminizin IP nosunu (not almıştınız, örnek http://10.0.0.2) yazıp, Enter basın.

Size Kullanıcı Adı (User Name) ve Şifre (Password) soracaktır. Değiştirmediyseniz default değerlerini modeminizin kullanım klavuzundan (manuel) bulacağınız değerleri girin. Eğer kullanım klavuzunuz (manuel) yoksa Default değerleri ;

User Name : admin

Password : zoomadsl girin.

OK basın.

Çıkan menüde yukardan Advanced Setup seçin. Aşağıdaki Advanced Setup menüsü çıkacaktır. Bu menüde Virtual Server tıklayın.

Virtual Server Configuration menüsünde eD2K serverlerının kullandığı TCP:4662 portunu yönlendirmek için aşağıdaki gibi doldurun. Host IP Address olarak PCnizin IP Nosunu girin (Not almıştınız, bu örnekde 10.0.0.10 kullanılmıştır).

Add This Settings tıklayın.

Aynı şekilde KAD'ın kullandığı UDP:4672 portunu yönlendirmek için aşağıdaki gibi doldurun. Host IP Address olarak PCnizin IP Nosunu girin (Not almıştınız, bu örnekde 10.0.0.10 kullanılmıştır).

Add This Settings tıklayın. Yaptıklarınızı kayıt etmek için Write Settings to Flash and Reboot tıklayın. Modeminiz yaptıklarınızı kayıt ettikden sonra Reboot (kapanıp-açılacak) edecektir.