Siemens Speedstream 4100/4200 Modemlerde Port Açma

Modeminizin setupına girebilmek için Internet Tarayıcınıza (Internet Browser) (Internet Explorer veya Netscape) Modeminizin IP nosunu (not almıştınız, örnek http://10.0.0.138) yazıp, Enter basın.

Size Kullanıcı Adı (User Name) ve Şifre (Password) soracaktır. Değiştirmediyseniz default değerlerini modeminizin kullanım klavuzundan (manuel) bulacağınız değerleri girin. Eğer kullanım klavuzunuz (manuel) yoksa Default değerleri ;

User Name : admin

Password : admin girin.

OK basın.

Aşağıdaki menü çıkacaktır. Soldaki pencereden Setup altındaki Port Forwarding tıklayın.

Aşağıdaki menü çıkacaktır. Select Protocol den TCP seçin. Kutuların her ikisinede eMulenin kullandığı TCP:4662 portu için 4662 yazın. Redirect select protocol/service to IP Address tıklayın kutusu yeşil olsun. Karşısındaki kutuya PCnizin IP nosunu yazın (not almıştınız. Bu örnekte 10.0.0.2 alınmıştır). Apply tıklayın.

Aynı şekilde eMulenin kullandığı UDP:4672 portu için Select Protocol den UDP seçin. Kutuların her ikisinede eMulenin kullandığı UDP:4672 portu için 4672 yazın. Redirect select protocol/service to IP Address tıklayın kutusu yeşil olsun. Karşısındaki kutuya PCnizin IP nosunu yazın (not almıştınız. Bu örnekte 10.0.0.2 alınmıştır). Apply tıklayın.