Zoom X5-5654 Modemlerde Port Açma

Routerinizin setupına girebilmek için Internet Tarayıcınıza (Internet Browser) (Internet Explorer veya Netscape) Routerinizin IP nosunu (not almıştınız, örnek http://10.0.0.2) yazıp, Enter basın.

Size Kullanıcı Adı (User Name) ve Şifre (Password) soracaktır. Bu değerleri modeminizin manuelinden bulabilirsiniz, Manueliniz yoksa ve değiştirmediyseniz aşağıdaki değerleri deneyin.

User Name : admin

Password :  zoomadsl girin.

Aşağıdaki Temel Ayarlar menüsü çıkacaktır. Burda Gelişmiş Ayarlar tıklayın.

Gelişmiş Kurulum Menüsü Çıkacaktır. Bu menüde NAT tıklayın.

Aşağıdaki Ağ Adres Çevirimi (NAT) Kural Konfigürasyonu menüsü çıkacaktır.

Burda NAT Options : Nat Kural Girişi seçin, Aşağıdan Ekle tıklayın.

Aşağıdaki NAT Kuralı-Ekle menüsü çıkacaktır.

NAT Kuralı-Ekle menüsünü eMulenin kullandığı TCP:4662 portu için aşağıdaki gibi doldurun. PCnizin IP Nosuna dikkat edin burda 10.0.0.7 bir örnektir, siz kendi PCnizin IP Nosunu (not almıştınız) yazın. Değişiklikleri Kaydet basın.

Tekrar NAT Kuralı-Ekle menüsünü eMulenin kullandığı UDP:4672 portu için aşağıdaki gibi doldurun. PCnizin IP Nosuna dikkat edin burda 10.0.0.7 bir örnektir, siz kendi PCnizin IP Nosunu (not almıştınız) yazın. Değişiklikleri Kaydet basın.

Ağ Adres Çevirimi (NAT) Kural Konfigürasyonu Menüsüne dönün yazdıklarınızın orda olduğunu kontrol edin. Yaptığınız ayarları kaydetmek için alttaki Ayarları Flash Diske Kaydet tıklayın.

Bazen modemi ve PC yi kapatıp açmak gerekiyor. İkisinide kapatip açarsanız iyi olur.

Artık eMuleye gidip yeniden girin Yüksek ID aldınız.